eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

"Nincs veszélyben a filmes adókedvezmény"

A filmeseknek korábban nyújtott 20 százalékos adókedvezmény-rendszer nincs veszélyben - mondta az InfoRádiónak az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese a filmtörvénnyel kapcsolatos uniós tárgyalások kapcsán. A magyar filmtámogatási rendszer uniós jóváhagyása a múlt év végén járt le, a felek azonban még mindig nem tudtak megállapodni a folytatásról.

Zajlanak a tárgyalások az Európai Unióval a magyar filmtámogatási rendszerről - tájékoztatta az InfoRádiót az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese.

Sámuel Balázs elmondta: a magyar fél mindvégig következetesen képviselte a magyar érdekeket, és olyan megoldásokat keres, amelyek mind a magyar filmes szakma, mind az unió számára elfogadhatók.

Andrew Vajna producer korábban azt mondta az InfoRádiónak: azért is lehetséges, hogy lejárt a filmtámogatási rendszer jóváhagyása, mert Magyarország sokáig nem foglalkozott a témával. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettes erre úgy reagált: a meghosszabbítás előkészületei közel egy éve folynak.

A 20 százalékos adókedvezmény-rendszer intézményének eltörlése fel sem merült, az unió ezt nem kifogásolta - hangsúlyozta Sámuel Balázs.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium főosztályvezető-helyettese közölte: az unió azt várja el, hogy bizonyos fokú kulturális tartalommal rendelkezzen az a film, amely támogatást kap, ezt azonban nagyon nehéz meghatározni.

Egyes országokban pontrendszerben értékelik a filmeket, máshol megadott követelményeknek megfelelni. Magyarország megvizsgálja ezen tagállamok már kialakult gyakorlatát is - fűzte hozzá Sámuel Balázs.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×