eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Horn Gábor: Orbán Viktor tudatosan hazudik

A népszavazási pártkampány eddigi tapasztalatait összegezte sajtótájékoztatóján Horn Gábor, az SZDSZ kampányfőnöke. Az ügyvivő elmondta, hogy miközben próbálják meggyőzni az embereket a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj megtartásáról, a kampányeseményeken, addig a Fidesz oldaláról hazugságok és megalapozatlan állítások hangzanak el.

A népszavazási kampányt a Fidesz oldaláról hazugságok és megalapozatlan állítások jellemzik - mondta Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője sajtótájékoztatóján.

A kisebbik kormánypárt kampányfőnöke hangsúlyozta: nyilvánvaló, hogy Orbán Viktor zavarban van, vagy nem bízik a kampány számukra kedvező kimenetelében, ezért tudatosan hazudik, és ezer forintos vizitdíjról beszél. Horn Gábor szerint az ezer forintos vizitdíj pont a térítés céljaival lenne ellentétes.

Horn Gábor elítélte, és egyúttal a legsötétebb rákosizmushoz hasonlította Mikola István kijelentéseit, amelyben a volt egészségügyi miniszter árulóknak minősíti azokat az orvosokat, akik a vizitdíj mellett kampányolnak.

Az ügyvivő bemutatta a televíziókban hétfőtől látható új szabad demokrata kampányfilmeket, amelyekben tájékoztatása szerint konkrét érvekkel kívánják meggyőzni a választókat, hogy nemmel voksoljanak március 9-én. Az egyikben egy felsőoktatási hallgató beszél arról, hogy a tandíj bevezetésével már jogai is vannak az egyetemen, a másik klipben egy idős hölgy szól arról, hogy a kiszámítható vizitdíj jobb, mint a kiszámíthatatlan hálapénz.

Csütörtöktől Budapestre koncentrálódik a népszavazási kampány, itt lesz a záróesemény is jövő héten - tette hozzá Horn Gábor.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×