eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Gyurcsány magányosan ül az asztala előtt éjszakánként

A miniszterelnök elkezdte írni országértékelő beszédét, amelyet hétfőn mond el az Országgyűlésben. Gyurcsány Ferenc erről blogjában számolt be.

"Csináltam magamnak egy kancsó zöld teát és elkezdtem írni a hétfői beszédem vázlatát. Az esetek jelentős részében nem szeretek papírból beszélni. Ez még akkor is így van, ha angolul kell beszélnem, pedig az természetesen nagyobb feladat. A legtöbb, amit megengedek magamnak, egy előre megírt vázlat. Az országértékelő beszéd ugyanakkor más. Összetettsége, fontossága miatt kiemelkedik a beszédek sorából. Nagyobb átgondolást, több felkészülést, odafigyelést igényel" - olvasható a kormányfő internetes naplójában.

Az alap-papírom egy pár soros vázlat, amelyben a beszéd fő szerkezeti elemeit rögzítem. Egy ilyen beszéd három-öt nagy blokkra bontható, először ezeknek az alapvető karakterét döntöm el. Utána kezdődik az egyes részek átgondolása, kulcsgondolatainak, kulcsmondatainak lefektetése" - írta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök főleg számítógépen dolgozik, levelezése nagy részét is azon bonyolítja.

"A vázlatok, legalábbis amíg vázlat formában vannak, az esetek nagyobb részében apró kézírásos skiccek formájában készülnek, és legfeljebb a második körben, amikor már jobban kifejtem az egyes gondolatot, ülök a gép elé. Számomra ismeretlen az a világ, amikor az ilyen típusú munkát kiadják a titkárnőknek vagy leíróknak" - olvasható a blogban.

"Tegnap éjfélig maradtam fent. (...) Ma este, éjjel folytatom a munkát. Nagyon szeretem a beszédírás hangulatát. A csöndet, az esti, éjszakai fényeket, a nyugalmat és talán hozzátehetem, azt a fajta magányt, amely az írást jellemzi. Talán innen jöhet, hogy korábban kifejezetten szerettem írni a kisebb-nagyobb szövegeket, cikkeket, résztanulmányokat vagy éppen könyvet. Az írás ilyesfajta izgalma jön most is elő, amikor kiérleltebb, kidolgozottabb beszédvázlatot kell írni" - írta Gyurcsány Ferenc.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×