eur:
401.35
usd:
365.79
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

A magyarok többet dolgoznának

A magyarok 38 százaléka tartja csupán pénzkereseti lehetőségnek a munkát, 57 százalékuk viszont azt állítja: akkor is dolgozna, ha nem lenne szüksége a pénzre. A Tárki által 2005-ben végzett nemzetközi felméréséből az is kiderül, hogy a magyarok több időt fordítanának pénzkereső tevékenységre, e tekintetben a harmadikak vagyunk az európai országok között.

A norvégok, a dánok, a svédek és a svájciak, azaz a jóléti államok polgárainak nagy része akkor is dolgozna, ha anyagilag nem lenne rákényszerítve - derül ki annak a nemzetközi felmérésnek az eredményeiből, amely a Tárki részvételével zajlott 2005-ben.

Ezzel szemben a volt szocialista országokban - kivéve az egykori Kelet-Németországot és Magyarországot - kisebbségben vannak azok, akik a pénztől függetlenül is dolgoznának - közölte Dencső Blanka.

Magyarországon a lakosság 38 százaléka vallja azt, hogy a munka csak pénzkereseti lehetőség, semmi több, a megkérdezettek 57 százaléka azonban azt mondta: akkor is dolgozna, ha erre nem lenne rászorulva.

A magyar válaszadók között voltak a legtöbben azok, akik több időt fordítanának pénzkereső tevékenységre, és kevesebben a családjukra.

A vizsgált 19 ország közül Bulgáriában és Spanyolországban vannak a legtöbben - a megkérdezettek 60 százaléka - azok, akik kizárólag pénzkereseti lehetőségnek tartják a munkát. A jóléti államokban az arányuk 13-18 százalék.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×