eur:
401.35
usd:
365.78
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

Megmenekült a Nagymező utcai platánsor

Megmarad a platánsor a Nagymező utcában, az építési hatóság ugyanis legutóbbi döntésében nem adott engedélyt a tervezett mélygarázs megépítésére.

Nem kapott építési engedélyt a Nagymező utcába tervezett mélygarázs beruházója, így megmaradhat a platánsor - mondta az InfoRádiónak a Védegylet jogásza.

A döntés ellen még lehet fellebbezni, Várady Tibor szerint azonban nem lenne érdemes megpróbálni, hiszen nem ez az első olyan határozat, amely a fasor megőrzéséért küzdő civileknek ad igazat.

Korábban a Fővárosi Főügyészség emelt törvényességi óvást a kiadott engedély ellen: az ügyben akkor az a döntés született, hogy nem lehet kivágni az egészséges fákat, és a beadott tervek szerint nem lehet megépíteni a mélygarázst - tette hozzá a jogász.

A platánok jó részét, annak ellenére, hogy azokat több határozat is védi, az építés során kivágták volna. Ráadásul a mélygarázst jóval nagyobbra tervezték, mint amit a kerületi szabályozási terv lehetővé tesz - mondta Várady Tibor.

A Nagymező utcában lassan rendeződnek az állapotok: az ideiglenes járdák helyén most már állandóak vannak, a terület feltúrása, majd az építkezés leállítása utáni rendezés azonban több tízmillió forintjába került a VI. kerületi adófizetőknek - közölte a Védegylet jogásza.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×