eur:
401.33
usd:
366.17
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc

MÁV: fokozatosan áll helyre a forgalom

A vasutassztrájk csütörtök déli felfüggesztése után a vonatforgalom folyamatosan és fokozatosan áll helyre; a délutáni órákban az elővárosban, a távolsági IC és gyorsvonati, továbbá a regionális forgalomban már utazhatnak a vonatokkal - közölte a MÁVINFORM.

Az IC vonatok javarésze már 16-17 óra körül elindul a pályaudvarokról, de csütörtökön nem kell pót- és helyjegyet váltani az utasoknak, tekintettel arra, hogy menetrendjük még nem garantált teljes mértékben, késésekkel és nem minden esetben a megfelelő IC-kocsikkal közlekednek.

Aki már megváltotta a helyjegyét az utazás megkezdése előtt, annak az árát a kiinduló állomáson, vagy az utazás befejeztével a célállomáson visszatérítik - fűzik hozzá.

A budapesti elővárosban is egyre több vonatot indítanak, de a rövidebb távolságú betétjáratok (például Gödöllő, Monor, Sülysáp) ideiglenesen kimaradnak a menetrendből. Az elővárosi vonatok mindenhol megállnak.

A Budapest-Pusztaszabolcs-Dombóvár-Pécs vasútvonalon továbbra is késések várhatóak. A közlekedési rend helyreállítását nehezíti, hogy Budafok-Hárosnál - ahol reggel kisiklott egy tartályvagon - nem közlekedhetnek a vonatok, mert az üzemanyag átfejtése miatt a tűzoltóság lezárta az állomást. A Pusztaszabolcs, Dombóvár, Pécs felől érkező vonatok csak Nagytétény-Diósd állomásig közlekednek, s onnan indulnak vissza.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az egész világ lélegzetvisszafojtva figyel, hamarosan megindulhat Izrael elsöprő válaszcsapása - Híreink a közel-keleti konfliktusról pénteken

Az Egyesült Államok bejelentése szerint Izrael "napokon belül" megindíthatja az Irán elleni válaszcsapást, miközben az IDF alakulatai tovább harcolnak Libanonban. Jeruzsálem szerint folyamatosan hullanak a Teherán által támogatott terrorszervezetek vezetői, de az izraeli veszteségek is megugrottak. Jemen a vörös-tengeri hajózási útvonalak ellen intézett támadások felpörgetésével fenyeget. Cikkünk folyamatosan frissül az közel-keleti konfliktus legújabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×