eur:
401.64
usd:
364.25
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc

Gyurcsány elfogadta Szetey lemondását

Bejelentette távozását Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkára. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta az államtitkár döntését.

Elfogadta a Miniszterelnöki Hivatal személyügyi államtitkárának lemondását Gyurcsány Ferenc miniszterelnök - jelentette be maga Szetey Gábor a kormányszóvivői tájékoztatón.

Korábban több sajtóhír is megjelent arról, hogy Szetey Gábor "visszautasíthatatlan" állásajánlatot kapott korábbi cégétől, attól a nagy dohánygyártól, ahonnan jelenlegi kormányzati posztjára érkezett.

Szetey Gábor a miniszterelnökkel és a kancelláriaminiszterrel is folyatott tárgyalásokat jövőjéről, de ezek nem vezettek eredményre.

Szetey Gábor 2006 nyarán érkezett a Miniszterelnöki Hivatalhoz és elsődleges feladata az volt, hogy közreműködjön egy olyan szemlélet meghonosításában, amely szerint a közigazgatásban a lehető legjobb minőségű szolgáltatást a legolcsóbban kell nyújtani.

Szetey Gábor a teljesítményértékelési rendszer kidolgozását tartotta az egyik legfontosabb feladatának. Mint mondta, akkor végzi jól a dolgát, ha még ebben a ciklusban az igazgatásban meghonosodik egy olyan kultúra, amely fontosnak tartja a teljesítményt.

Az államtitkár 2006 júliusában úgy fogalmazott: azért vállalta el ezt a munkát, mert "mást nem tehetett, mivel a miniszterelnök nemhogy az ország, de a világ legjobb állását" ajánlotta fel neki.

A kormányfő gyengülését mutatja, hogy rövid időn belül második bizalmasa távozik a kabinetből - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elkalapálták a forintot - Mi menthetné meg?

Elkalapálták a forintot - Mi menthetné meg?

Addig nem igazán kellett aggódni a forint árfolyama miatt, amíg Magyarország tartotta fenn a világ egyik legmagasabb irányadó rátája. Ez megvédte a forintot a külső és belső feszültségektől. Miután azonban a forint hatalmas kamatelőnye szépen lassan elkopott az elmúlt egy évben, így a hazai és a nemzetközi hírek egyaránt megrángatják az árfolyamot. Mi lehet a kiút ebből a helyzetből?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 06:13
2024. október 4. 05:24
×
×
×
×