eur:
401.68
usd:
364.06
bux:
72649.8
2024. október 4. péntek Ferenc

Lassan mindenkit lever a lábáról az influenza

Nőtt az influenzás betegek száma az országszerte: az elmúlt héthez képest másfélszer többen fordultak orvoshoz - közölte az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese. Szolnoki István azt mondta: az influenzavírussal fertőzöttek száma Fejér megyében a legmagasabb.

Az elmúlt hét óra jelentősen nőtt azoknak a száma, akik influenzával, vagy influenzaszerű megbetegedéssel fordultak orvoshoz: január második hetében 30, a harmadikban már 50 ezren keresték fel emiatt a rendeléseket - mondta az InfoRádiónak az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Szolnoki István közölte: a legtöbben a Dunántúlon, azon belül is Fejér megyében betegedtek meg, az Észak-Alföldön és Észak-Magyarországon egyelőre kevesebb embert döntött le lábáról az influenza.

A járvány egyelőre közepes, egyedül Fejér megyében magas intenzitású - fűzte hozzá az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.

Óvatosan!

A szakértő figyelmeztetett: az influenza elmúltával a kisgyerekeknél és az időseknél igen gyakran alakulnak ki szövődmények, ezek súlyos, hosszan tartó betegségeket, vagy legrosszabb esetben halált is okozhatnak.

A fiatalok és a felnőttek többsége, ha nincs krónikus betegsége vagy valamilyen szervi elváltozása, az influenzát legfeljebb egy hét alatt, maradványtünetek nélkül heveri ki - tette hozzá Szolnoki István.

Az influenzavírus-fertőzés megelőzhető egészséges, fehérje- és vitamindús táplálkozással, megfelelő öltözködéssel, és azzal, ha kerüljük a zsúfolt, zárt tereket.

A betegeknek azt javasolja az Országos Tisztiorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese, hogy tüsszentsenek, köhögjenek papírzsebkendőbe, ne látogassanak idős embereket vagy gyerekeket, valamint, hogy maradjanak otthon, amíg meg nem gyógyulnak.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Elfogadta a kormány a földhő hasznosítási koncepciót

Megjelent a csütörtökön véget ért kormányülés után a késő esti Magyar Közlönyben az a határozat, amely értelmében elfogadta a kormány a Nemzeti Földhő Hasznosítási Koncepciót. Erről is szó lesz a Portfolio jövő csütörtöki Energy Investment Forum konferencián, amelynek egyik nyitó előadója Lantos Csaba energiaügyi miniszter lesz, még nem késő regisztrálni itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×