eur:
400.88
usd:
363.69
bux:
72715.59
2024. október 3. csütörtök Helga

Megnyílhat a Demszky pub

Saját sörözőt szeretne a budapesti Városháza. Beleznay Éva megbízott főépítész az InfoRádiónak elmondta: régi álmuk teljesülhet a Főpolgármesteri Hivatal átépítésével, így a német városokhoz hasonlóan Budapesten is működhet majd söröző a Városháza pincéjében. A nagyszabású átépítés részletes tervei 2009-re készülhetnek el.

Tavaly kezdték meg a Városháza épülettömbjének átalakítására január végén kiírandó pályázat előkészítését, amelynek keretében egy régi álom valósulhat meg: akárcsak egyes német és osztrák városházák, a budapesti pincéjében is söröző nyílhat - mondta az InfoRádiónak Budapest megbízott főépítésze.

A Városháza épületének és környezetének átalakítására 2006-ban ötletpályázatot hirdettek: ennek alapján úgy döntöttek az illetékesek, hogy a Károly körút térfalát meg kell tartani, mivel ez már a Martinelli-féle tervekben is így szerepelt.

Az már biztos, hogy a jelenlegi, ideiglenes park helyén nagyobb közösségi teret alakítanak majd ki, ennek egy része ugyancsak füvesített terület lesz - közölte a megbízott főépítész.

Hozzáfűzte, hogy az előzetes piaci tanulmányok azt jelezték: a környéken néhány nagyobb üzletre, valamint kávéházakra, teázókra és éttermekre is szükség van.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

A lakhatást és a jelentős bérnövekedést segítő programot indít a kormány

Három újabb gazdaságélénkítő programról, a GYSEV magyar kézbe vételéről, a Magyarország elleni újabb uniós eljárásról, az Airbnb-tilalom lehetőségeiről, Orbán Viktor olaszországi látogatásáról és az új Nemzeti Galériáról is beszélt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×