eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Fidesz: mi közünk a bálnavadászathoz és az űrkutatáshoz?

Révész Máriusz fideszes képviselő írásbeli kérdésben kér választ a kancelláriaminisztertől arra, hogy miért vettek részt kormánytisztviselők számunkra felesleges konferenciákon.

A politikus a Népszabadság információi alapján azt írta, hogy a kormány - miközben megértés kért a megszorító intézkedésekhez - önmagán nem spórolt.

"Gyurcsány Ferenc vagyona 900 millió forinttal növekedett a tavalyi évben, 10 milliárd forintot dobtak ki a semmire a kormányzati negyed amúgy is arcátlan beruházása miatt, 120 millió forintért rendeltek esetenként blőd tanulmányokat, több százezer forintot költöttek egy-egy postásbiciklire, most pedig kiderült, hogy kormánytisztviselők a spórolás jegyében 813,5 millió forintért utaztak külföldre 2007-ben" - olvasható a Kiss Péternek címzett kérdésben.

Révész Máriusz szerint az utazások között vannak olyanok, amelyek nem hoznak hasznot az országnak, csak "vitték a pénzt, az emberek pénzét".

"Milyen hozadékkal járt Magyarország számára, hogy kis híján 3 millió forintért képviselték hazánkat kilenc űrkutatási konferencián? Mi volt az oka és hozadéka annak, hogy a környezetvédelmi tárca egyik munkatársa kilenc napot töltött az Egyesült Államokban a Nemzetközi Bálnavadászati Bizottság ülésén? Mi értelme van annak, hogy az egészségügyi tárca százezreket költ egy elhízás elleni törökországi konferencián való részvételre?" - tette fel kérdéseit Révész Máriusz.

A politikus kíváncsi arra is, hogy milyen tapasztalatokat adott át a Gyurcsány-kormány képviselője Egyiptomban a korrupció ellenes küzdelmet illetően?

"Végül pedig, Miniszter úr, nem gondolja, hogy sokkal inkább a magyar emberek problémáinak, nehézségeinek megoldására kellene fordítani a közpénzeket bálnavadászati, űrkutatási és elhízás elleni konferenciák helyett?" - írta a fideszes képviselő.

Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×