eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Véget ért a gazdák demonstrációja, januárig nem lesz újabb akció

Mind a 46 helyszínen befejeződött a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetsége által szervezett félpályás útlezárás - tájékoztatta az InfoRádiót a szervezet igazgatója. Budai Gyula közölte: januárban döntenek arról, hogy folytatják-e a demonstrációkat az egészségbiztosítás és a nyugdíjellátás átalakítása ellen.

Véget ért a Magosz országos demonstrációja, amelynek során 46 helyszínen - 1.446 járművel - több mint 3 ezer gazda tartott félpályás útlezárást, így tiltakozva az egészségbiztosítás és a nyugdíjellátás átalakítása ellen - mondta az InfoRádiónak a szervezet igazgatója.

Budai Gyula közölte: a demonstráció ideje alatt nem érkezett hír atrocitásról, az autósok sok helyen szimpátiájukról biztosították a gazdákat, nem tettek rájuk elítélő megjegyzéseket.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének igazgatója sikeresnek tartja a demonstrációt, amely komolyabb fennakadást csak egy helyen, Csongrád megyében, a 47-es főúton, Szeged és Hódmezővásárhely között okozott, itt közel egy órát kellett várniuk a sofőröknek.

<

Fotó: promenad.hu

Ugyancsak hosszú kocsisor alakult ki a 4-es főúton Téglásnál, a gazdák itt 4,5 kilométeres szakaszon zárták le az utat - tette hozzá Budai Gyula.

A Magosz elnöksége arról már döntött, hogy az ünnepek ideje alatt nem tartanak újabb útlezárást, arról, hogy folytatódnak-e majd a demonstrációk, január elején döntenek - mondta a szervezet igazgatója.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×