eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Teljesen leállt a Keleti és a Nyugati pályudvar

A Keleti és a Nyugati pályaudvar leállt, innen egyáltalán nem indulnak vonatok - mondta az InfoRádióban a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke. Bár a Déli pályaudvarról elindul néhány vonat, Gaskó István szerint arra semmilyen garancia nincs, hogy ezek el is érik úticéljukat.

A szakszervezeti vezető szerint igen felelőtlen a MÁV, ha vasúti közlekedésre bíztatja az embereket, és azt mondja: a vonatok mennek ugyan, de nem tudni, hogy hol. Az ugyanis nem látható előre, hogy az elinduló járatok nem állnak-e félre egy mellékvonalon, ahol órákat rostokolnak.

Gaskó István szerint kevesebb kár érné a vasúttársaságot, ha nem közlekedtetné a szinte üres vonatokat.

Az Országgyűlés hétfőn név szerinti szavazással dönt az egészségbiztosítási törvényjavaslatról. Az ez ellen tiltakozó szakszervezet vezetője elmondta: a döntés után a sztrájkolók összeülnek majd, hogy eldöntsék: milyen nyomásgyakorló eszközhöz nyúlnak a jövőben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×