eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Sztrájkolnak a vasutasok

Hétfő hajnalban hat órakor megkezdődött a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által hirdetett határozatlan idejű általános országos vasutassztrájk. A szakszervezet elnöke szerint 3.500 dolgozó nem vette fel a munkát. A MÁV készen áll a személyszállító vonatok indítására, amennyiben annak meg vannak a feltételei.

Hétfő hajnali hat órakor megkezdődött a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által meghirdetett általános országos vasutassztrájk.

A VDSZSZ a Liga és a Munkástanácsok nyomásgyakorló akciójához csatlakozott, amelyet az egészségbiztosítási törvényjavaslat és nyugdíjszámítási szabályok változtatása ellen hirdettek meg, illetve a vasutasok tiltakoznak a szárnyvonalak bezárása ellen is.

Gaskó István, a VDSZSZ elnöke szerint 3.500-an szüntették be a munkát. A sztrájk alatt a belföldi és a nemzetközi vasúti közlekedésben késésekkel, járatkimaradásokkal, útvonal rövidülésekkel kell számolni, mivel a szakszervezet és a MÁV között nem született megállapodás a még elégséges szolgáltatásról.

Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke közölte: készen állnak arra, hogy ahol a biztonsági és személyi feltételek megvannak, ott közlekedtessék a személyszállító vonatokat.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×