eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

PSZ: 22 ezer tanár sztrájkolt

A Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) tagjai közül 14 ezren kétórás sztrájkkal, nyolcezren egész napos munkabeszültetéssel fejezték ki szolidaritásukat hétfőn, 43 ezren pedig kék szalagot tűztek - nyilatkozta a szakszervezet elnöke.

Árok Antal elmondta: területenként eltérő mértékben vettek részt a sztrájkban, például Heves megyében alacsony volt a részvétel, míg Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Zala megyében sztrájkolt a legtöbb pedagógus.

A részvétel arányait ismertetve az elnök közölte, hogy tagjaik 51 százaléka kék szalagot tűzött ki, a kétórás sztrájkot 18 százalékuk, az egynapos sztrájkot pedig kilenc százalékuk választotta. Véleménye szerint az adatok alapján széleskörű volt a részvétel.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) nem a határozatlan idejű sztrájkhoz csatlakozott, hanem azt ajánlotta kollégáinak, hogy különböző módon fejezzék ki a szolidaritásukat.

Hangsúlyozta: nem a reformokat utasítják el, hanem azt kifogásolják, hogy nem volt kellő idő a széleskörű véleménynyilvánításra. Abban bíznak, hogy a demonstráció eredményeként a következő lépésekről kellő formában egyeztetnek majd az érintett szervezetekkel.

Árok Antal azt is elmondta, hogy határozatlan idejű sztrájkot nem tart elképzelhetőnek a pedagógusok részéről, hiszen a tanítási napok száma elő van írva, amelyeket később pótolni kell, és az sem a diákoknak, sem a pedagógusoknak nem lenne jó, ha meg kellene hosszabbítani a tanévet.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×