eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

"Fokozott rendőri jelenlét van Budapesten"

A budapesti rendőrség hétfő reggel lezárta az Erzsébet híd járdáit egy nem engedélyezett tüntetés miatt. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az InfoRádióban elmondta: fokozott jelenléttel szeretnék elkerülni, hogy a tiltás ellenére a demonstrálók megjelenjenek és esetleg akadályozzák a forgalmat.

Kordonokkal zárta le Budapesten az Erzsébet híd járdáit hétfő reggel a rendőrség, mert állítólag hétfő reggel hét és kilenc óra között hídfoglalásra készültek. Rendőrök az InfoRádió helyszíni tudósítójának megerősítették: "vannak valakik a hídon", ám a rendfenntartók senkit sem engednek fel a hídra.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban az intézkedés kapcsán elmondta: múlt héten érkezett hozzájuk egy bejelentés, melyben több magánszemély jelezte, hogy demonstrálni szeretne az Erzsébet hídon.

A megmozdulást a rendőrség nem engedélyezte, ám a rendfenntartók fokozott jelenléttel szeretnék elkerülni, hogy a tiltás ellenére a demonstrálók megjelenjenek és esetleg akadályozzák a forgalmat. A szóvivő szerint ez minden hasonló esetben rutineljárás.

"Fokozott rendőri jelenlét van hétfőn a fővárosban, tekintettel a megnövekedett gépkocsiforgalomra. Rendőreink ott vannak a vasútállomásokon, segítik a forgalmat és zajlik a karácsonyi akció" - tette hozzá Tafferner Éva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×