eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Cser Ágnes: "Elképesztő megfélemlítés zajlik a kórházakban"

Megfélemlítették az egészségügyi dolgozókat, ezért van az, hogy kevesebben csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, mint ahányan ezt előre jelezték - mondta az InfoRádióban az Egészségügyi és Szociális Ágazati Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Az Egészségügyi és Szociális Ágazati Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban elmondta: többek között megyei és városi kórházak munkavállalói, valamint háziorvosok is csatlakoztak az országos sztrájkhoz.

Cser Ágnes azonban úgy látja: sokan azért nem mertek csatlakozni a munkabeszüntetéshez, mert több ezer egészségügyi dolgozó veszítette már el az állását idén, a munkaadók pedig szigorúbb ellenőrzéssel fenyegetik a dolgozókat. A szakszervezeti vezető hangsúlyozta: az egészségügyiek sztrájkja törvényesen zajlik.

Hétfőtől a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok hirdettek határozatlan idejű általános országos sztrájkot a társadalombiztosítási követeléseik alátámasztására.

Azt várják, hogy a kormány vonja vissza az egészségbiztosítás privatizációját lehetővé tevő törvényjavaslatot, amelyről hétfőn szavaz az Országgyűlés, illetve tiltakoznak az új nyugdíjszámítás szabálya ellen, amely 8-10 százalékos nyugdíjcsökkenést jelent a januártól nyugdíjba vonulóknak.

A hétfői általános sztrájkban a vasútnál, az egészségügyben, a közoktatásban, a repülőtéren, az elektronikai iparban, két Volán-társaságnál, illetve más szervezeteknél dolgozók vesznek részt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×