eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

A Magyar Gárda feloszlatását kéri az ügyészség

A Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatását kéri a Fővárosi Főügyészség közigazgatási jogi osztálya. Morvai Attila szóvivő közölte: az erről szóló keresetüket hétfőn nyújtották be az illetékes Fővárosi Bíróságnak.

A Magyar Gárda Kulturális és Hagyományőrző Egyesület feloszlatását kérte a Fővárosi Főügyészség a Fővárosi Bíróságtól.

A főügyészség szóvivője, Morvai Attila elmondta: az ügyészség azért döntött a feloszlatást kezdeményező kereset mellett, mert álláspontjuk szerint a Magyar Gárda az egyesületi törvénybe ütközően gyakorolta tevékenységét.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy a jogszabály kimondja: az egyesületi jog gyakorlása mások jogait és szabadságát nem sértheti. Az ügyészség keresetében több jogszabályra és nemzetközi egyezményre hivatkozva küldte meg keresetét a bíróságnak - tette hozzá Morvai Attila. A keresetlevél zömében a Tatárszentgyörgyön történteken alapul.

Vona: a Magyar Gárda nem oszlik fel

A Magyar Gárda vezetője szerint az egyesület nem oszlik fel. Vona Gábor az InfoRádióban úgy vélte: a demokrácia megcsúfolása az, hogy a Fővárosi Főügyészség a feloszlatásukat kezdeményezi.

A Jobbik elnökeként is működő politikus szerint a tatárszentgyörgyi felvonulás még nem ok a Magyar Gárda feloszlatására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×