eur:
397.95
usd:
359.53
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Horváth Ágnes: egyik kormánypárt sem nyert, vagy vesztett

Az egészségbiztosítási pénztárak átvállalhatják a tagok kórházi napidíját és vizitdíját, és minden biztosított után 12 ezer forintot kell majd fizetniük. Egyebek mellett ezt tartalmazzák az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényhez benyújtott, és elfogadott módosító indítványok.

Az egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta: egyik kormánypárt sem nyert vagy vesztett a keddi szavazással.

A szabad demokrata Horváth Ágnes a módosítások közül kiemelte, hogy a pénztárak igazgatóságában hat tag lesz, és a testület elnökét az állam jelölheti, az egészségügyi szolgáltatónak pedig a beszedett vizitdíj és kórházi napidíj 30 százalékát alkalmazottainak javadalmazására kell fordítania.

Bekerült a törvényjavaslatba az is, hogy az egészségügyi ellátórendszer finanszírozása nemzeti kockázatközösségen és kötelező társadalombiztosításon alapul, valamint szolidaritás elvű.

Az MSZP-frakció támogatja, a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja elutasítja a törvényjavaslatot.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Új mélyponton is járt a forint az iráni támadás hírére

Az elmúlt napok sorozatos forintgyengülése folytatódott kedden is. A kora délutáni órákban a forint 398 felett az euróval szemben, ami új kéthavi forintmélypont. Ebben a Fed-elnök lassabb kamatvágásra utaló tegnapi beszéde, a dollár határozott erősödése, és az is szerepet játszik, hogy a Fehér Ház információi szerint Irán rövidesen ballisztikus rakétákkal fogja megtámadni Izraelt. A dollár ereje miatt a dollár/forint jegyzések 360-ig ugrottak, ami új egyhavi forintmélypontot jelent.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×