eur:
397.91
usd:
359.43
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Áremelések Budapesten

Újabb négy közszolgáltatás drágulását hagyta jóvá a Főpolgármesteri Kabinet. A BKV tarifái átlagosan 13 százalékkal emelkednek jövőre - mondta el az InfoRádiónak a szabad demokraták fővárosi frakcióvezetője.

John Emese közölte: a vonaljegyért 270, a tanuló-nyugdíjas bérletért 3.250, a 30 napos bérletért pedig 8.250 forintot kell fizetni januártól.

Olcsóbb lesz - 2.200 helyett 2.000 forintba kerül majd - a családi jegy, amely jövőre nemcsak hétvégén, hanem hét közben is kapható lesz.

A jelenleginél jóval többet kell fizetniük a HÉV-bérletért az agglomerációban élő, 65 évesnél fiatalabb nyugdíjasoknak, az állami támogatás megszűnése miatt ugyanis például az 5 kilométeres bérlet ára az eddigi, csaknem 500-ról 5 ezer forintra emelkedik.

A tervek szerint nem változik jövőre a távfűtés alapdíja, míg a hődíj - a gáz drágulása miatt - 4 százalékkal növekedhet januárban.

Az előterjesztés alapján a kéményseprésért 4,4 százalékkal, a vízért pedig 8,8 százalékkal kell többet fizetni jövőre Budapesten. Az indítványról várhatóan december 20-án dönt a közgyűlés.

Címlapról ajánljuk
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program felszabadításához

Parlamenti kedd
Nem vár Brüsszelre a kormány, kész a kulcs az Erasmus program "felszabadításához"

Megkezdődött annak a törvénytervezetnek a társadalmi vitája, amelynek célja a kizárás megszüntetése az Erasmus és Horizon programokból. Az InfoRádió Varga-Bajusz Veronikát, a Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, valamint fiatalokért felelős államtitkárát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×