eur:
398.03
usd:
360.09
bux:
74189.72
2024. október 1. kedd Malvin

Navracsics: a Fidesznek kell programot adnia

A Fidesznek kell felvállalnia azt, hogy programot ad Magyarországnak, hiszen ma nincs az országnak programja - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a párt "Erős Magyarország" című programjának szombati bemutatóján, Budapesten.

"Miért kell most nekünk alapprogramot bemutatni? Azért mert Magyarországnak nincsen programja, és ha a kormány nem képes programot adni az országnak, akkor az ellenzéknek kell felvállalni ezt a feladatot, még akkor is, ha a kormány el fogja lopni ezt a programot, még akkor is, ha azt fogják mondani, hogy ez egy populista program" - jelentette ki a dokumentum kidolgozásáért felelős Navracsics Tibor.

Hozzátette: csak a Fidesz képes arra, hogy programot adjon az országnak, mert az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy csak Fidesznek van mondanivalója a jövő Magyarországáról.

Navracsics Tibor szerint a Fidesz a jövő Magyarországának programját alkotta meg, és bár biztosan lesznek, akik azt mondják majd, hogy ez a munka felületes, unalmas, demagóg, vagy intellektuálisan szegény, de ezzel nem kell foglalkozni. "A mi feladatunk az, hogy az alapprogram alapján részleteiben is kibontsuk Magyarország jövőképét, készüljünk a következő választásokra, megnyerjük a következő választásokat, és kormányzati pozícióból megvalósítsuk az elképzeléseinket" - jelentette ki.

A frakcióvezető hangsúlyozta: a kormány célkitűzéseit a 0,9 százalékos gazdasági növekedés jellemzi, ezzel szemben a Fidesz tisztességes piacon, tisztességes versenyen és gazdasági növekedésen alapuló politikát szorgalmaz, amely a társadalmi szolidaritást szolgálja.

Cél: a tisztességes gazdasági növekedés

Cél, hogy olyan gazdasági növekedést indítsunk be adócsökkentéssel, tisztességes piaci viszonyok teremtésével, átlátható gazdasági viszonyokkal, amely megteremti a szolidáris társadalmat, a jólétet, a szabadságot, a jogbiztonságot, és azt az erős Magyarországot, amelyre a magyar nemzetnek és Európának is szüksége van - mondta.

Kiemelte, hogy meg kell oldani a demográfiai folyamatok hanyatlását, mert ez a jövőben a versenyképesség és a növekedés akadálya lehet, ezért a Fidesz a családokat állította programja középpontjába. A cél, hogy egy felemelkedő nemzetnek adjunk kibontakozási lehetőséget gazdasági demográfiai, kulturális és diplomáciai értelemben is - fogalmazott.

"Lesz vita a részletekben"

Mint mondta, biztosan lesz vita a részletekben, lesznek olyan politikai elképzelések, ami majd saját támogatói körükben sem arat osztatlan sikert, de az biztos, hogy érvényes, jól használható jövőképet jelenleg csak a Fidesz tud felmutatni a magyar pártok között.

A Konrad Adenauer Alapítvány és a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezte konferencián felszólal Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is, valamint Szájer József EP képviselő, az Európai Néppárt frakciójának alelnöke, illetve Corien Wortmann-Kool, a néppárt alelnöke, aki a holland jobbközép programról beszél, és Erwin Teufel, Baden-Württemberg volt miniszterelnöke, aki a német tapasztalatokat osztja meg.

A Gólyavár rendezvényközpontban tartott konferencián részt vesz Mádl Ferenc és felesége Mádl Dalma is.

Címlapról ajánljuk

Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

A dél-libanoni offenzívával az lehet az izraeli hadsereg célja, hogy a 60 ezer evakuált embert vissza lehessen költöztetni Észak-Izraelbe, illetve a határ menti zónában lévő demarkációs vonalnál felszámolja a Hezbollah katonai infrastruktúráját – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Elindult az iráni támadás, esnek a tőzsdék, kilőtt az olajár

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon azonban az a hír hozta meg igazán a hangulatromlást, hogy Irán Izreal közvetlen megtámadására készülhet az USA szerint, ami az esti órákban be is következett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a részvénypiac esni kezdett, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni, és megugrott az olaj ára. Európában a kezdeti felpattanás után délután hamar megjött a lefordulás a közel-keleti hírre, míg az USA-ban begyorsult az esés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×