eur:
397.6
usd:
358.6
bux:
74106.55
2024. október 1. kedd Malvin

Több pénz juthat a gázártámogatásra

Az MSZP szerint döntően technikai módosító indítványok maradtak a jövő évi költségvetés ügyében. A mentőszolgálat és a támogatásra szoruló gázfogyasztók kaphatnak több pénzt.

A szocialista Szabó Lajos az Országgyűlésben, a 2008-as büdzsé újra megnyitott részletes vitájában azt mondta: a frakció nem támogat olyan módosító indítványokat, amelyeket felülről nyitott alapokhoz nyújtanak be, illetve amelyeknek a tartalék lenne a forrása.

A kormánypárti politikus hozzátette: a mentőszolgálat működésére plusz egymilliárd forint átcsoportosítását támogatják, és azt a javaslatot is megszavazzák, amely - kormányzati engedély mellett - lehetőséget ad a lakossági gázárkompenzáció keretének túllépésére.

A fideszes Varga Mihály szerint a kormány legújabb intézkedései tovább súlyosbítják a lakosság helyzetét.

Az ellenzéki politikus azt mondta: a szocialista javaslatok alig jelentenek könnyítést, ezért a Fidesz az oktatás, az egészségügy, az önkormányzatok és az agrár területekre nyújt be módosító indítványokat.

Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×