eur:
397.19
usd:
357.57
bux:
74102.13
2024. október 1. kedd Malvin

Szonda Ipsos: Sólyom egyre népszerűbb, Gyurcsány a vert mezőnyben

A Szonda Ipsos felmérése szerint novemberben leginkább Kóka János gazdasági miniszternek és Szili Katalin házelnöknek csökkent a népszerűsége. Mindketten 3-3 pontot veszítettek a népszerűségi listán.

Az SZDSZ elnöke június óta 8 ponttal esett vissza és most 24 ponttal az utolsó előtti helyen áll, 5 ponttal megelőzve Horváth Ágnes egészségügyi minisztert.

A visszaesés ellenére a házelnök továbbra is - Gyurcsány Ferenc kormányfő után a második legkedveltebb politikus a szocialista párt támogatói körében és jók a pozíciói a Fidesz táborában is.

A miniszterelnök megítélése egyébként tovább romlik, októberhez képest 2 ponttal visszaesett, a népszerűségi listán csak Veres János pénzügyminiszter, Kóka János és Horváth Ágnes áll mögötte.

Szili Katalin a 4. a népszerűségi listán, jelenleg 44 pontja van, ugyanannyi, mint a Fidesz elnökének. Orbán Viktor rendkívüli módon megosztja a közvéleményt: pártjának támogatói rokonszenvvel viseltetnek iránta, a többi politikai csoportban negatívan ítélik meg.

A korábbinál jelentősebb előnyre tett szert a köztársasági elnök; Sólyom Lászlónak 5 hónap elteltével ismét 50 pontja van. Továbbra is jók Dávid Ibolya pozíciói, az MDF elnöke 46 ponttal a második helyen áll, egy ponttal előzi meg Göncz Kinga külügyminisztert.

A Népszabadságban közölt felmérést 1500 ember megkérdezésével november közepén készítették.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×