eur:
397.26
usd:
356.82
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Immár Veres János felügyeli a kormányzati negyed projektet

A kancelláriaminiszter helyett a pénzügyminiszter irányítja keddtől a kormányzati negyed beruházását egy most közzétett kormányhatározat szerint. Láng Balázs, a beruházás kommunikációs vezetője szerint a váltást a projekt jelentős költségvetési kihatása indokolja.

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter helyett keddtől a pénzügyminiszter felügyelete alá tartozik a kormányzati negyed projekt - mondta az InfoRádiónak a beruházás kommunikációs vezetője.

Láng Balázs kiemelte: a pénzügyi tárca a projekt előkészítő szakaszában is intenzíven részt vett a munkában.

A váltás oka, hogy a beruházásnak jelentős költségvetési kihatása van, a kormányzati negyed egy komplex pénzügyi beruházás - közölte a kommunikációs vezető. Láng Balázs hozzátette: a váltás összhangban van az állami vagyon egységes kezelésével is.

A kormányzati negyed a Nyugati pályaudvar mögött épül fel a tervek szerint 2009-re. 142,5 milliárdban maximalizálták azt a keretet, amelyből fel kell építeni a kormányzati épületegyüttest, továbbá 25 éven keresztül kell működtetni és karbantartani.

A nyolc alkalmasnak minősített jelentkezőből hat adott be ajánlatot a kormányzati negyed felépítésére és 25 éves működtetésére. A cégekkel szeptemberben kezdte meg a tárgyalást az ajánlatkérő Kincstári Vagyoni Igazgatóság, és várhatóan decemberre derül ki, hogy saját finanszírozásban melyik építheti meg és üzemeltetheti 25 éven át a mintegy 180 ezer négyzetméter alapterületű épületegyüttest.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×