eur:
397.06
usd:
356.61
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Akár már januárban elkelhet a Balaton szelet

Már most többek érdeklődését felkeltette a hamarosan eladósorba kerülő Balaton szelet márka. A jelenlegi jogtulajdonos a márkát egy uniós versenyjogi döntés értelmében lesz kénytelen eladni, s akár már januárban "piacra dobhatja" azt.

A Népszabadság azt írja, hogy már most többek érdeklődését felkeltette a hamarosan eladósorba kerülő Balaton szelet márka. A Bonbonetti Kft.-nél például komolyan foglalkoznak a közismert hazai édességhez tartozó jogok megvásárlásával. A Kraft ezeket egy uniós versenyjogi döntés értelmében lesz kénytelen eladni, s akár már januárban "piacra dobhatják" a Balaton márkát.
Egyes szakemberek szerint a Balaton szelet mára olyan márkává vált, amelyre akár önálló céget is érdemes volna alapítani és önmagában gyártani, eladni a terméket. A Balaton szelet a szeletes csokoládék piacán ugyanis öt százalék körüli részesedéssel bír.

A Magyar Nemzetben az áll, hogy csaknem két és fél milliárd forint értékben, ingatlancserével és -felújítással ellentételezi Magyarország az Egyesült Államoknak, hogy papíron hat évtized után visszakapja az állam Táncsics Mihály budavári börtönének épületét az amerikaiaktól. A napokban a parlament által is jóváhagyott ügyletet a tavalyi Bush-látogatás gyorsította fel, vannak, akik nemzeti emlékhelyből luxuslakóparkot építenének. A lap információja szerint ugyanis üzleti-építészi körök szervezkednek, hogy luxuslakóparkot építsenek az ingatlanfejlesztők a tőke szemszögéből a három és fél milliárd forintos műemléki érték többszörösét érő területre.

A Világgazdaság számol be arról, hogy továbbra is nagy a bizonytalanság az amerikai hitelpiaci válság hosszú távú világgazdasági hatásait illetően - derül ki az Economist Intelligence Unit (EIU) legfrissebb előrejelzéséből éppúgy, mint számos európai bankszakember utóbbi napokban tett nyilatkozataiból. Josef Ackermann, a Deutsche Bank elnöke nemrég azt mondta, hogy harmincéves pályafutásának legrosszabb válsága a mostani, hiszen ehhez képest az ázsiai, a latin-amerikai vagy az orosz krízis sokkal inkább regionális keretek között maradt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×