eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Visszahívják a boltokból a kábítószeres játékokat

Még csütörtökön visszahívja a boltok polcairól a magyarországi forgalmazó a Bindeez nevű kreatív készségfejlesztő játékot.

A Bindeez nevű gyermekjáték forgalmazója még csütörtökön visszahívja a terméket az üzletekből - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főosztályvezetője.

Kathi Attila emlékeztetett arra: Ausztráliában szerdán mutatták ki, hogy a gyerekek számára készített játékban található gyöngyök egészségre káros, kábítószer jellegű anyagot tartalmaznak.

A főosztályvezető hozzátette: a fogyasztóvédők ellenőrzik majd, hogy a terméket valóban visszahívják-e a magyarországi boltokból.

A játék attól válhat veszélyessé, hogy az apró golyók véletlenül a gyomorba kerülve folyékony, kábítószer tartalmú anyaggá alakulnak - mondta el az InfoRádióban a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség sajtóreferense.

Klima Katinka szerint a fogyasztóvédelem nem tud arról, hogy Magyarországon megbetegedést okzott volna játék, külföldön azonban több esetben kórházba kerültek gyerekek a játék miatt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×