eur:
396.78
usd:
355.53
bux:
74510.83
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Már egyeztetnek az újabb vasutassztrájkról

Újabb sztrájk szervezését fontolgatják a vasutas szakszervezetek. Az egyik érdekképviseleti szervezet vezetője, Gaskó István az InfoRádióban úgy fogalmazott: egyelőre nem tárgyaltak a közlekedési minisztériummal, így nem érzik, hogy érdemi befolyásuk lehetne a mellékvonalak megszüntetéséről hozandó döntésnek.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke az InfoRádióban azt mondta: még nem kezdődtek meg a tárgyalások a közlekedési tárcával, így nem látnak lehetőséget arra, hogy érdemben befolyásolják a mellékvonalak megszüntetéséről szóló döntést.

Gaskó István közölte: az esetleges újabb munkabeszüntetésről még tartanak az egyeztetések. Az érdekképviseleti vezető megismételte: a leépítésekkor csak azt szabad figyelembe venni, hogy a helybelieknek mekkora szükségük van az adott szárnyvonalra.

A VDSZSZ elnöke szólt arról is, hogy tudomása szerint egyetlen parlamenti párt sem támogatja a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium tervét.

A szerda reggeli, kétórás figyelmeztető sztrájk után Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke arról számolt be, hogy a munkabeszüntetéshez a szolgálatban lévők 40 százaléka csatlakozott.

Gaskó István ezzel összefüggésben azt mondta: nem kíván a nyilvánosság előtt vitatkozni a társaság képviselőjével. Úgy fogalmazott: a sztrájk magáért beszélt.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). Az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×