eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Volt főrendőrök a piacon: valósággal verekednek értük

Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány nem kívánta kommentálni azt a hírt, hogy Leisztinger Tamás üzletember cégeinek biztonsági főnöke. A Magyar Hírlap megkeresését azzal utasította el a volt rendőri vezető, hogy már nem közszereplő, így nem köteles válaszolni a kérdésekre.

A volt budapesti rendőrfőkapitányt, Gergényi Pétert a tavaszi Zsanett-ügy kirobbanása után menesztette a belügyminiszter, amikor felmerült annak gyanúja, hogy Budapesten több rendőr megerőszakolt egy fiatal nőt.

A Magyar Hírlap úgy tudja, Gergényi Péter Leisztinger Tamás üzletember cégeinek biztonsági főnöke. A tábornok nem kívánta kommentálni a hírt, azzal hárította el a lap megkeresését, hogy már nem közszereplő, így nem köteles nyilatkozni.

Nem ez az első eset ugyanakkor, hogy volt rendőri vezetők, vámtisztviselők vagy a büntetésvégrehajtás vezetői biztonsági főnökként folytatják - nyugdíjazásuk után - pályafutásukat.

A volt országos rendőrfőkapitány, Bene László a Magyar Nemzeti Bank biztonságáért felelős tisztséget vállalt. Arnold Mihály egykori vámparancsnok az Állami Nyomda igazgatósági tagja lett.

Bökönyi István volt büntetésvégrehajtási parancsnok az egyik legnagyobb, az MSZP székházat is védő cég stratégiai igazgatója. Szakmai főigazgatói tisztséget tölt be ennél a cégnél az egykori csepeli rendőrkapitány Vágó Imréné is.

A Heti Válasz korábbi írásából kiderül, hogy a fegyveres szervek vezetőire mindig van kereslet a piacon. Az egyik nyilatkozó szerint valóságos harc folyik a rendőrökért.

Bodrácska János, aki 1997-ig volt budapesti főkapitány, egy vagyonvédelmi kft tulajdonosa.

Pintér Sándor, aki országos rendőrfőkapitány, majd belügyminiszter volt saját biztonsági szolgálatot alapított. Valószínűleg a rendőrségtől most nyugdíjba vonuló egyenruhások nagy része is ilyen vagy hasonló cégekhez kerül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Történelmet írhat Orbán Viktor szövetségese, Moszkva-barát fordulat jöhet nyugati szomszédunknál

Vasárnap tartják az osztrák parlamenti választásokat, amelyen története során először a dobogó első helyén végezhet a sokak által szélsőjobboldalinak nevezett Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A közvélemény-kutatásokban szorosan mögötte áll a jelenleg is a kormány fő erejét adó konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely koalícióra lépni ugyan hajlandó lenne a tőle jobbra álló párttal, de csak akkor, ha nem annak első embere, Herbert Kickl lesz a kancellár. Könnyen lehet azonban, hogy az FPÖ-ellenes protestszavazatok az ÖVP-t repítik az első helyre: ebben az esetben legnagyobb valószínűséggel a két párt koalícióban kormányozhat majd, néppárti vezetéssel. Jelen pillanatban e két párt koalíciója tűnik a legvalószínűbbnek, ami az jelenti, hogy az Oroszországgal jó viszonyt ápoló FPÖ kormányra kerülése révén oroszbarátabb irányba tolódik el Ausztria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 05:30
×
×
×
×