eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Amikor az ember hatvannégy fogát tömik be

A megyei egészségpénztár vizsgálata szerint több baranyai fogorvos számolt el olyan beavatkozásokat, amelyeket nem végzett el. A vizsgálat lakossági bejelentésre indult. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár tavaly különböző okokból egymilliárd forint finanszírozási támogatást vont vissza szerződött partnereitől - mondta el a szervezet szóvivője.

Molnár Barbara közölte: eddig is megtörtént, hogy egy szolgáltató egy betegre olyan szolgáltatásokat jelentett az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP), amelyeket nem végzett el.

A szóvivő emlékeztetett: az ellenőrzésnél vizsgálják, hogy érvényes-e a taj-szám, amelyre a kezelést jelentették, passzol-e a születési dátum és a nem, valamint összehasonlítja a fekvő- és a járóbeteg-ellátás adatait.

A rendszer kiszűri, ha egy férfi esetében számolnak el császármetszést, vagy ha valaki az ország egyik felében szanatóriumban fekszik, a másik felében pedig gyógyszert vált ki ugyanazon a napon.

Nem lehet betömni egy ember hatvannégy fogát, és kilenc hónapon belül sem lehet kétszer szülni - említett más feltűnő jelenségeket Molnár Barbara.

Tavaly az OEP hatezer szolgáltatót ellenőrzött, a visszavont finanszírozási összeg meghaladta az egymilliárd forintot.

Kérdésre válaszolva a szóvivő elmondta: az elektronikus ügyfélkapun keresztül elérhető nyilvántartásban minden olyan beavatkozás ellenőrizhető tíz évre visszamenőleg, amelyet az ember taj-számára számoltak el.

Hanganyag: Szabó Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×