eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Terv a Nyugati téri felüljáró és a Ferdinánd híd elbontására

A Nyugati téri felüljáró és a Ferdinánd híd elbontását, a kiskörúti és a 14-es villamosvonal meghosszabbítását javasolja az a kormányzati negyed építésével kapcsolatban készült szakmai anyag, amit a napokban tárgyaltak meg a gazdasági minisztérium és a főváros vezető szakemberei.

A fővárosi kabinet hétfőn tárgyalt arról a kormányzati negyeddel kapcsolatos koncepcióról, amely egy szeptember végi megbeszélés alapján készült. Az egyeztetésen a főváros és a gazdasági tárca vezető szakemberei vettek részt.

A koncepció javasolja, hogy bontsák el a Nyugati téri felüljárót és számolják fel a pályaudvar melletti buszpályaudvart.

A Nyugati pályaudvar fogadócsarnokából, az úgynevezett Eiffel-csarnokból kikerülnének a vágányok, és a terület reprezentatív, zárt köztérré válna. Az InfoRádió ugyanakkor úgy tudja, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal nem támogatja a vasúti funkció kiköltöztetését a csarnokból.

Bővül a Podmaniczky utca

A pályaudvar területére befutó vágányok számát 17-ről 8-ra csökkentenék. A megmaradó vágányokat részlegesen vagy teljesen felülépítenék, de még azt a verziót sem vetették el, hogy az egész pályaudvart a Rákosrendezőre telepítsék ki.

Már az építkezés első ütemében, azaz jövő év végéig kétszer két sávosra bővülne a Podmaniczky utca, sőt szükségesnek tartják a Ferdinánd híd elbontását és alagútba helyezését.

A kormányzati negyed utasforgalmi igénye miatt a készülő szabályozási terv javasolja a kiskörúti villamosvonal néhány éven belüli meghosszabbítását a Ferdinánd hídig. A villamos a Podmaniczky utcán és a Dózsa György úton haladna a Ferdinánd híd vonaláig, ahol át lehetne szállni a Váci úti meghosszabbított vonalon érkező 14-es villamosra.

A koncepcióról szóló tájékoztatót a fővárosi kabinet megtárgyalta és tudomásul vette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×