eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Miért kell wellness-központ a festői Duna-partra?

Skardelli György Ybl-díjas építész szerint teljes félreértés 4-5 emeletes épületekből álló wellness-parkot építeni a csepeli Kis-Duna-part festői területére. A tervet kedden tárgyalta a neves építészekből álló Központi Tervtanács, amelynek Skardelli György is tagja.

Egy wellness-központ épülhet a csepeli strandtól északra a Kis-Duna-ág mentén lévő hosszú partszakaszon - mondta az InfoRádiónak Skardelli György, a tervet kedden tárgyaló Központi Tervtanács tagja.

Az Ybl-díjas építész kiemelte, hogy eddig részben egy ifjúsági tábor volt ezen a vadregényes, festői területen. A beruházás ellen a helyi lakosok is tiltakoztak.

Skardelli György kifogásolta, hogy miért nem lehet ebben a festői környezetben a wellnessnek sokkal kisebb befektetést igénylő formáját megvalósítani, mint például a biciklizés, a futás és horgászás. Hozzátette: ezt a wellness-központot bárhova meg lehet építeni.

A közvetlen parti sávot tíz méteren nem lehet beépíteni - hangsúlyozta az építész. Kifejtette, hogy a következő negyven méteres sávban hat méter magas épületek lehetnek, majd 16 méter a magassági korlát.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 19:10
×
×
×
×