eur:
396.71
usd:
354.34
bux:
74754.49
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Õszödön is a MEH fizeti a politikusok vizitdíját

Nem fizetnek vizitdíjat az állami vezetők a balatonőszödi kormányüdülőben. A Miniszterelnöki Hivatal fizeti helyettük a 300 forintos összeget.

A balatonőszödi kormányüdülőben ügyelet működik, szükség esetén tehát sürgősségi beavatkozást végezhetnek az ott dolgozó orvosok. A kormányüdülő ezért ügyeleti díjat fizet a doktoroknak - mondta az InfoRádiónak a kormányszóvivő.

Budai Bernadett hozzátette: az állami vezetők ellátása ugyanúgy vizitdíjköteles, mint bármely állampolgáré, vagyis, ha kórházba kerülnek, ki kell fizetniük a 300 forintot, további kezelésüket azonban egy külön szerződés - az Állami Egészségügyi Központ és a Miniszterelnöki Hivatal közötti megállapodás - szabályozza.

Az őszödi kormányüdülőben azért nincsen, és nem is lehet vizitdíjfizetési kötelezettség, mert a meglévő szerződés még azelőtt köttetett, hogy bevezették volna a vizitdíjat - közölte a kormányszóvivő.

Budai Bernadett elmondta: plusz szolgáltatás az állami vezetők számára, hogy a MEH fizeti helyettük a 300 forintos költséget.

Hozzáfűzte: mind az állami vezetők, mind az országgyűlési képviselők számos juttatásban részesülnek, ez pedig egy ezek közül.

A kormányszóvivő közölte: áll Gyurcsány Ferenc kijelentése, miszerint nincsenek egyenlőbbek az egyenlők között, hiszen a vizitdíjat mindenki után befizetik, az egészségbiztosítás kasszájából nem hiányzik ez az összeg.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×