eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Az SZDSZ már hétfőn lezárná a koalíciós egyeztetést

Az SZDSZ szerint mielőbb le kell zárni az egészségügyi reformról szóló koalíciós egyeztető tárgyalásokat. Kóka János pártelnök szerint javaslatukban egyszerre érvényesül a verseny, az igazságosság és a szolidaritás.

Kóka János liberális pártelnök és Horváth Ágnes egészségügyi miniszter úgy fogalmazott: bíznak abban, hogy a hétfői megbeszélésen megállapodnak az MSZP-vel a több-biztosítós rendszer területi egységeiről.

Kóka János szerint a liberális javaslatcsomagban egyszerre érvényesül a verseny, az igazságosság és a szolidaritás.

Az SZDSZ elnöke hozzátette: az új egészségbiztosítási rendszerről szóló törvényt október közepéig be kell nyújtani az Országgyűlésnek, és az év végéig el kell fogadni.

A miniszterelnök a hétvégén mielőbbi megállapodásra szólította fel a koalíciós pártokat az egészségügyi reform ügyében, mert - mint mondta - a most zajló vita nem vezet sehova.

Gyurcsány Ferenc pártelnök az MSZP országos választmányának hétvégi ülésén hangsúlyozta: szeptember végéig meg kell állapodni az egészségbiztosítási rendszer átalakításáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×