eur:
394.02
usd:
354.2
bux:
72715.74
2024. szeptember 18. szerda Diána

Ismét megkondulhat a harang a Kálvin téri templomban

Hamarosan befejeződik a Kálvin téri templom épületének megerősítése. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezek a munkák mekkora többletköltséget okoztak a 4-es metró Kálvin téri állomásának építésénél.

Kilencven százalékban kész a Kálvin téri templom megerősítése - mondta el az InfoRádiónak a beruházást felügyelő Eurometro projektvezetője.

Varga Zoltán közölte: csak a templom esetében kellett ilyen munkálatokat végezni, de a környező épületeket - ahogyan a többi metróállomás építésénél - is figyelik. Egy prizmarendszer méri, hogy mozognak-e a házak.

Korábban a Kálvin téri templom gondnoka az InfoRádiónak azt mondta, hogy szeptemberig, a munkálatok befejezéséig nem harangoznak.

A projektvezető most hozzátette: harangozni akár csütörtöktől is lehet, bár éppen a tornyon kell még dolgozni, ami egy-két hétig is elhúzódhat.

Az épület megerősítése miatt el kellett mozdítani a templom amúgy is rossz állapotban lévő orgonáját, amely emiatt megsérülhetett.

Varga Zoltán szerint a metró építője és építtetője nem felel a hangszerért, így még sokáig kell egyeztetni arról, milyen pénzből finanszírozzák majd az orgona helyreállítását.

Egyelőre nem lehet tudni, mennyibe került Kálvin téri templom megerősítése, ezt a kivitelező még számolja - közölte a projektvezető, aki hozzátette: az összeg biztosan nem éri el az egymilliárd forintot.

A számításokat az Eurometro vizsgálja majd meg, és ez a cég dönti el, hogy mely tételek jogosak és fizethetők ki - közölte Varga Zoltán.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Orbán Viktor rendkívüli sajtótájékoztatója: a 11-es út egyes szakaszait nem lehet megvédeni

Menekülőutakat nyitnak a Pilisben, Pilismarót, Dunabodány, Tahi és Leányfalu védekezéséhez még várnak önkénteseket, Kisorosziban viszont van rutin. A kormányfő szerda reggel rendkívüli tájékoztatót tartott az árvízi helyzetről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 18. 09:31
×
×
×
×