eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Horváth Ágnes kórházi tapasztalatai kedvezők

Összességében kedvező a kép, ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy egyes kórházi vezetők nem tudják megmondani mennyi bevétele, vagy kiadása van intézményüknek - így összegezte az "országos nagyvizit" tapasztalatait az egészségügyi miniszter. A tárcavezető 40 kórházat keresett fel előzetes bejelentkezés nélkül.

Június 20. óta meglepetésszerűen állít be az egészségügyi miniszter és az államtitkár a kórházakba. Eddig 40 intézményben jártak, de az országos nagyvizit folyatódik.

A politikusok rendszerint a reform hatásairól, a gazdálkodásról, a működésről, a fejlesztésekről, a várólistákról és a betegforgalomról érdeklődtek.

Az lnfoRádió kérdésére Horváth Ágnes egészségügyi miniszter összegezte a tapasztalatokat. Mint fogalmazott: összességében kedvező a kép, de találkoztak tarthatatlan helyzettel is, például egyes kórházi vezetők nem tudták megmondani mennyi bevétele, vagy kiadása van intézményüknek.

Horváth Ágmes közölte: a tárcának nincs statisztikája arról, hogy a hálapénz mennyivel mérséklődött a rendszerben, de a közvélemény-kutatások szerint jelentősen.

A kórházak adósságállományáról szólva a politikus azt mondta, hogy a kórházak fele rendben gazdálkodik, negyede azonban anyagi gondokkal küzd, az adósságállomány 80 százalékát 25-30 kórház halmozta fel. Ennek ellenére a tárca nem tervez konszolidációt.

Fidesz: Horváth Ágnes ne beszéljen felelősségről

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint Horváth Ágnes egészségügyi miniszternek csak akkor lesz joga a kórházak anyagi helyzetének felelőseiről beszélni, ha a kormány visszaadta azt a 250 milliárd forintot, amelyet a megszorítások során elvont az intézményektől.

Hozzátette: akkor lesz joga felelősségről beszélni, ha nem tartanak létbizonytalanságban több ezer orvost és egészségügyi dolgozót, és ha visszavonják mindazokat az intézkedéseket, amelyek zűrzavarhoz vezettek az egészségügyben.

Szerző: Gáll Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×