eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Nemzetközi hírű professzorokat bocsátanak el Pécsett

Százötven-kétszáz klinikai dolgozót, köztük nyugdíjas korú professzorokat és docenseket bocsátanak el szeptemberben a Pécsi Tudományegyetemről.

Az Új Dunántúli Napló beszámolója szerint az intézmény többek között olyan szaktekintélyeknek mond fel, mint Bellyei Árpád, az ortopédia kiválósága, Soltész Gyula, a gyermekkori cukorbetegségek nemzetközi hírű szakértője, Kellermayer Miklós sejtkutató és Kosztolányi György akadémikus, a klinikai genetika kiemelkedő alakja.
Karácsonyi Annamária, a pécsi egyetemhez kirendelt kincstári biztos azt mondta: a 65 évnél idősebb professzorok és a 62. életévüket betöltött docensek elbocsátását ő javasolta, mert az intézmény négymilliárd forintos adóssággal küszködik.

Úgy vélte: a megtakarítással az év végéig elérhető, hogy ismét az egyetem irányítsa saját gazdálkodását.

Németh Péter, az orvostudományi kar dékánja azt közölte, hogy az elbocsátottak vállalkozóként a jövőben is foglalkoztathatók.

Papp Lajos pécsi szívsebész professzor úgy fogalmazott, hogy az intézkedés az ész megcsúfolása.

Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×