eur:
394.55
usd:
354.97
bux:
72685.08
2024. szeptember 18. szerda Diána

Bővül a cigaretta legális piaca, de jön az áremelés

Csaknem 12 százalékkal növekedett 2007 első fél évében a legális cigarettapiac, főleg azért, mert a piac a szürke szférából a legális irányba terelődött, ami a gyártók szerint a kiszámíthatóbb és egyenletes jövedékiadó-növekedés, valamint a feketepiac visszaszorítására tett intézkedések együttes hatása - közli a Napi gazdaság.

Az még kérdés, hogy a szeptember elsejei 2,7 százalékos jövedékiadó-emelés hogyan hat majd a piacra: a várakozások szerint decemberben drágul majd a cigaretta.

A nagy hőség miatt az idén át kell állítani szüreti naptárukat a szőlészeknek - írja a Népszabadság. A legkorábban érő Csabagyöngyét már rég leszedték a Balaton-felvidéken, de ott is nyári szüretet kell tartani, ahol hagyományosan ősszel fognak hozzá a munkához. Az elmúlt hét év legkisebb termése kerülhet a pincékbe az idén.

Bár szeptembertől jelentősen egyszerűsödik az új cégek megalapítása, a vállalkozások gondjaira ez aligha gyógyír. Sőt, a vagyonkimenekítések és az adósságokat felhalmozó cégek kötelezettségei elől új vállalkozások alapításába menekülők helyzetét meg is könnyíti - írja a Magyar Nemzet.

Szakértők szerint amíg nincs olyan cégbírósági számítógépes rendszer, amely kimutatná, hogy a leendő ügyvezető igazgató korábban tevőlegesen részt vett-e gazdasági társaságok bedőlésében, addig ezek az emberek sorra alapíthatják az újabb társaságokat.

Új kihívója van az Apple által üzemeltetett iTunesnak az online zeneértékesítésben - adta hírül a Világgazdaság.

A világ legnagyobb kiskereskedelmi áruházlánca, a Wal-Mart is megkezdte a zenei állományok eladását az interneten keresztül. Ráadásul a Universal lemezkiadóval szövetkező üzlethálózat jóval olcsóbban árulja ezeket, mint az iTunes.

A nemzetközi kiadók a másolásvédelem nélküli online értékesítésre szánt állományaikért jelentős prémium árat kérnek. Magyarországon eddig csak egy kiadó, az EMI ajánlotta fel, hogy másolásvédelem nélkül is lehet forgalmazni zenéit az interneten keresztül.

Újabb befektetési bank, a Credite Suisse minősítette fel a részvénypiacokat, miután elemzői szerint a zuhanás után most már a beszállási pontokat ajánlott keresgélni.

A bank felhívja a figyelmet arra, hogy az európai pénzügyi szektorban immáron jó néhány papírt érdemes megvenni, például az életbiztosítókét, illetve olyan bankokét, mint az Unicredit, a BNP Paribas, vagy a KBC. További részletek a portfoli.hu-n.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Szoboszlai Dominik góllal segítette győzelemhez a Liverpoolt Milánóban

Remek mérkőzésekkel kezdődött a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös idénye. Szoboszlai Dominik gólt szerzett, a Real Madrid két kapushibából született találattal nyert, kilencig jutott a Bayern München. Eredmények: Juventus–PSV 3-1, Young Boys–Aston Villa 0-3, AC Milan–Liverpool 1-3, Real Madrid–VfB Stuttgart 3-1, Sporting–Lille 2-0, Bayern München–Dinamo Zagreb 9-2.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.18. szerda, 18:00
Gerőfi-Gerhardt András
a Fővárosi Csatornázási Művek műszaki vezérigazgató-helyettese
Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Orbán Viktor azonnali hatállyal új helyzetet rendelt el Magyarországon

Az összehangolt védelmi tevékenység elrendeléséről és annak keretében meghatározott intézkedések bevezetéséről jelent meg kormányrendelet a kedd esti közlönyben, ami már ma este 22 órakor hatályba is lépett és egy hét múlva veszíti érvényét. Az új helyzet kihirdetése természetesen az árvíz okozta feladatok kezelésével függ össze.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×