eur:
394.48
usd:
354.37
bux:
72750.5
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

Bencze: "Egyetlen esetet sem szabad a szőnyeg alá söpörni"

A rendőri korrupció visszaszorítása miatt intézkedést adott ki az országos főkapitány. Bencze József az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: fokozni szeretné a parancsnoki ellenőrzéseket, és csökkenteni kívánja a szolgálati igazolvánnyal való visszaéléseket is. A főkapitány hozzátette: ha kell akkor vagyongyarapodást is kezdeményez rendőrök ellen.

A rendőri korrupció megelőzésére és a személyi állomány fegyelmi helyzetének javítására adott ki utasítást az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József elmondta: az utasítás célja, hogy a rendőrök szolgálaton kívüli tevékenységét, munkavégzését áttekinthetőbbé, ellenőrizhetőbbé tegye.

Az országos főkapitány hozzátette: ha aránytalan, feltűnő vagyongyarapodást tapasztalnak egyes rendőröknél, vagyonosodási vizsgálatok lefolytatását is kezdeményezik majd.

Már egyetlen korrupciós eset is több a megengedettnél - közölte Bencze József, aki hozzátette: a tavaszi-nyári események a rendőri korrupcióra irányították a figyelmet.

Elmondta: a hivatásos rendőri állomány 28.500 fős, a tavalyi évben rendőrök azonban mindössze 362 bűncselekményt követtek el, ebből körülbelül 50 volt korrupciós ügy.

"Egyetlenegy esetet sem szabad a szőnyeg alá söpörni, ebben a kérdésben ki kell állni még akkor is, hogyha átmenetileg a közvélemény és a sajtó figyelme adott esetben a rendőrségre szegeződik" - jelentette ki az országos rendőrfőkapitány.

Bencze József hozzátette: a parancsnokok következetesen érvényesítették a nulla tolerancia elvét, elsősorban a korrupciós jellegű és a kiemelkedően durva jogsértések esetén.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×