eur:
394.12
usd:
354.34
bux:
72750.5
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Elköltözött a Fáy utcai kínai piac

A napokban elköltözött a Fáy utcai kínai piac. A terület bérleti szerződése lejárt azzal, hogy a Vasas Sport Club 1,7 milliárd forintért eladta az ingatlan földhasználati jogát egy befektetőnek - mondta az InfoRádiónak Lehoczky Dániel, a sportegyesület gazdasági igazgatója.

A határozatlan idejű bérleti szerződésben kikötötteknek megfelelően a napokban adta vissza a bérlő a Fáy utcai kínai piac területét a Vasas Sport Clubnak - mondta az IndfoRádiónak az egyesület gazdasági igazgatója.

Lehoczky Dániel hozzátette: a szerződésben kikötötték, hogy amennyiben a Vasas kiírja a terület megvételére vonatkozó pályázatot kiírja, onnantól számított 120 napon belül a bérlő Novák Piacnak vissza kell adnia a területet a bérbeadónak.

A Vasas Sport Club gazdasági igazgatója közölte: azt egyelőre nem tudja, mi épül pontosan a volt kínai piac területére, de mivel a helyszín intézményterületi övezetbe van besorolva, ide irodák, kereskedelmi egységek, illetve lakások épülhetnek.

A befektető a közel 3 hektáros terület földhasználati jogát vásárolta meg, amely az építmény fennállásáig illeti meg a jogosultat 1,7 milliárd forint ellenében - fűzte hozzá Lehoczky Dániel.

Hanganyag: Tenczer Gábor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fecsketragédia: a magyarországi madarak tízezrei is elpusztulhatnak a hidegben

Fecsketragédia: a magyarországi madarak tízezrei is elpusztulhatnak a hidegben

A hideg, csapadékos idő beköszöntétől számított második nap második felében vagy a harmadik napon már képtelenek repülni a fecskék, mert a táplálékukat jelentő repülő rovarok eltűnnek – mondta az InfoRádióban a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője. Orbán Zoltán azt tanácsolja, hogy legömbölyített végű csipesz segítségével leforrázott lisztkukaccal vagy nedves macskatáppal etessük meg a bajbajutott madarakat.

Magyarország aktiválta a válságelhárítási mechanizmust

Magyarország az Európai Unió (EU) Tanácsa soros elnökeként hétfőn aktiválta az uniós integrált válságelhárítási mechanizmust - jelentette be hétfőn Facebook oldalán az európai uniós ügyekért felelős miniszter. Bóka János tájékoztatása szerint ez lehetővé teszi, hogy a rendkívüli időjárási és árvízhelyzettel különösen súlyosan érintett közép-európai tagállamok koordinálják a védekezési feladatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×