eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

Csak néhány napig lehet jelentkezni a pótfelvételikre

A pótfelvételik mellett felsőfokú szakképzésekre is lehet még jelentkezni a felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése után - mondta az InfoRádiónak az Oktatási és Kulturális Minisztérium osztályvezetője. Veres Pál hozzátette: a képzésekre elkülönített államilag támogatott férőhelyeket eddig sosem sikerült megtölteni.

A felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetése után lehet pótfelvételizni a költségtérítéses képzésekre, a felsőfokú szakképzésben pedig még államilag támogatott helyekre is jelentkezhetnek a fiatalok - mondta az InfoRádiónak az Oktatási és Kulturális Minisztérium osztályvezetője.

Veres Pál közölte: több mint negyvenféle kétéves, felsőfokú szakképzési program működik, amelyek közül a gazdaságiak a legnépszerűbbek, egyebek mellett a pénzügyi, a számviteli, az idegenforgalmi és a kereskedelmi képzések.

A pótjelentkezéseket a ponthatárok kihirdetése után néhány napig, augusztus 13-ig lehet majd beadni. A határidő azért ilyen rövid, mert a felvételiket még a nyáron le kell bonyolítani - tette hozzá az oktatási tárca osztályvezetője.

A 12.500 államilag támogatott felsőfokú szakképzési helyet eddig még egyetlen alkalommal sem töltötték be maradéktalanul, elsősorban valószínűleg azért, mert a hallgatók szívesebben tanulnának egyetemen vagy főiskolán, a kétéves szakképzést általában csak azért jelölik be, mert tartanak attól, hogy nem jutnak be a felsőoktatásba - mondta Veres Pál.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×