eur:
394.95
usd:
356.57
bux:
73003.59
2024. szeptember 16. hétfő Edit

A Fidesz az újabb kórház-összevonás ellen

Elutasítja az esetleges újabb kórház-összevonásokat a Fidesz. Szijjártó Péter, az ellenzéki párt szóvivője közölte: ha igaz az a sajtóhír, hogy a kormány újabb három egészségügyi intézményt akar bezárni, akkor felszólítják a kabinetet, tegyen le erről a tervéről.

A Fidesz elutasítja az újabb megakórház tervét - közölte az ellenzéki párt szóvivője. Szijjártó Péter hozzátette: ha igaz, hogy a kormány összevonna három kórházat, akkor tegyen le a tervéről.

Korábban a Magyar Hírlap írt arról, hogy várhatóan újabb három kórházat - az ORFI-t, az Országos Rehabilitációs Intézetet és a Sportkórházat - von össze az Egészségügyi Minisztérium.

Az újság kérdésére Ari Lajos, a rehabilitációs intézet főigazgatója sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az értesülést, azt azonban elismerte, hogy a minisztérium elrendelte a három intézmény átvilágítását.

A lap információja szerint a tárca már megbízott egy céget azzal is, hogy vizsgálja meg a három kórház összevonásának előnyeit és hátrányait.

A Magyar Hírlapnak név nélkül nyilatkozó forrás szerint az újabb óriáskórház főigazgatói posztjára több esélyes jelölt is van, köztük Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×