eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Horn: "Kóka ma bejelenti lemondását"

Az SZDSZ ügyvivője, Horn Gábor megerősítette, hogy Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter pénteken bejelenti: még idén távozik a tárca éléről. A liberális politikus szerint a párt elnöke azért távozik, mert 2008-ban népszavazás, egy évre rá pedig európai parlamenti választás lesz.

Az SZDSZ ügyvivője, Horn Gábor a tv2 kereskedelmi televízió reggeli műsorában megerősítette, hogy Kóka János pénteken a párt megyei elnökei előtt bejelenti: legkésőbb az év végéig távozik a gazdasági és közlekedési minisztérium éléről.

Az SZDSZ elnöke egyébként csütörtökön a párt ügyvivőivel már közölte döntését, amit a testület egyhangúlag támogatott - mondta Horn Gábor.

A liberális politikus a döntést azzal indokolta, hogy jövőre népszavazás lesz, aminek kapcsán "nagyon kemény kampányra számítanak", amelynek során be kell bizonyítaniuk, hogy a reformok szükségesek és jók.

Ráadásul 2009-ben európai parlamenti választások is lesznek, ami Horn Gábor szerint nagy megméretés a liberális párt számára egy évvel a parlamenti választások előtt.

Az Index hírportál csütörtökön este írt arról, hogy Kóka János még idén távozik miniszteri posztjáról. Az oldal emlékeztetett arra, hogy Kóka János a párt elnökválasztási kampányában még azt nyilatkozta: az SZDSZ első embereként a legnagyobb tárca vezetésének birtokában sokkal hatásosabban tudja képviselni a liberális értékeket a kormányban, így a liberális párt érdekei is azt kívánják, hogy miniszter maradjon.

Az Index úgy tudja, hogy az utóbbi időben már azok is a miniszterség feladása mellett érveltek, akik korábban azt hirdették, hogy a két funkció betölthető egymás mellett.

Az új miniszterről egyelőre nincs döntés, az Index forrásai szerint esélyes lehet Garamhegyi Ábel, a tárca jelenlegi államtitkára is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 18:19
×
×
×
×