eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Minden napi melegrekord megdőlt

Az országos és a budapesti napi melegrekord is megdőlt csütörtökön Magyarországon. Az országos tisztifőorvos közben kedd éjfélig meghosszabbította a hármas, vagyis a legmagasabb fokozatú hőségriasztást.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint Magyarországon még soha nem mértek ezen a napon ilyen magas minimumhőmérsékletet, mint csütörtökön, amikor Siófokon 25,3 C fok volt a legalacsonyabb hőmérséklet.

Megdőlt az országos napi melegrekord is, hiszen Baja térségében 40,6 fokot mértek. Július 19-én eddig 1936-ban, Szegeden volt a legnagyobb hőség, akkor 37,8 fok volt.

Budapesten is sorra dőltek a rekordok, hiszen a legalacsonyabb hőmérséklet 24,4 fok volt, míg Újpesten 39,6 fokban kellett valahogy túlélniük az embereknek és az állatoknak.

Pénteken ugyanilyen időre számíthatunk, folytatódik a kánikula, a szakemberek szerint megdőlhet a 41,7 fokos, 2000 augusztusában Békéscsabán mért abszolút melegrekord is.

Szombattól kicsit jobb lehet

Szombaton gyenge hidegfront érkezik, záporokkal, zivatarokkal, amitől kissé elviselhetőbb lesz a levegő, de akkor is lehet 35 C fok. A "lehűlés" folytatódik vasárnap és hétfőn is, de kedden már ismét 40 C fokra kell számítani.

Komolyabb lehűlés jövő szerdától érkezhet, akkor a csúcshőmérséklet 27-32 C fok közé várható - tájékoztatta az InfoRádiót az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapról ajánljuk

"Aggasztó méretű árhullámot" vár a közigazgatási tárca

A védekezés koordinálásáért felelős testületek 0-24 órában követik nyomon a helyzetet, hogy szükség esetén a további döntéseket azonnal meg tudják hozni - ígérik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×