eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Hátborzongató képek a tragikus buszbalesetről

A Csongrád megyében csütörtök hajnalban történt balesetben összesen heten meghaltak, 16-an pedig megsérültek, amikor egy cseh rendszámú román állampolgárokat szállító turistabusz frontálisan összeütközött egy személyautókat szállító német trélerrel.

A Csongrád megyei balesetben a kamion vezetője és hat turista a helyszínen meghalt; egy ember súlyosan, kettő életveszélyesen, 13-an

pedig könnyebben sérültek meg. A buszon összesen 35-en utaztak.

Varga Endre, a szegedi újklinika professzora elmondta: mindhárom megsérült román férfi életveszélyes sérüléssel került a kórházba, ahol egyszerre több orvoscsoport próbálta állapotukat stabilizálni.

M. Toronykői Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az InfoRádióban korábban elmondta: a román állampolgárokat szállító busz Makó felől Szeged felé tartott, amikor a Maros-híd felhajtóján összeütközött egy személygépkocsikat szállító teherautóval.

{{keretes_cim}}

Az egyik, 51 éves román férfit súlyos, sokkos állapotban szállították be a mentők, mindkét lábán és a bal alkarján nyílt törést szenvedett. Állapotát stabilizálták, majd megoperálták, később még több helyreállító műtét vár rá.

Egy 37 éves bolgár férfi szintén sokkos állapotban, életveszélyes sérülésekkel került a klinikára. Legsúlyosabbak hasi sérülései voltak: lépe megrepedt, hasürege megtelt vérrel, emellett arckoponya sérülései is vannak.

A harmadik, 25 éves férfi állapota a legsúlyosabb, őt korábban 47 évesnek hitték: gyakorlatilag kómás állapotban szállították a klinikára, nyílt koponya-agysérülésekkel, bal felső végtagján súlyos roncsolódással, baloldali légmellel. Idegsebészeti műtétet végeztek rajta, és bal karját amputálni kellett. Nyílt agykoponya-sérülései miatt az ő állapota továbbra is életveszélyes, kritikus. Az orvosok jelenleg agyduzzanatát igyekeznek ellenőrzés alatt tartani - ismertette a klinika igazgatóhelyettese.
(forrás: MTI)

Címlapról ajánljuk

"Aggasztó méretű árhullámot" vár a közigazgatási tárca

A védekezés koordinálásáért felelős testületek 0-24 órában követik nyomon a helyzetet, hogy szükség esetén a további döntéseket azonnal meg tudják hozni - ígérik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×