eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Demszky: "Rossz döntést hoztunk"

A főpolgármester szerint többé nem vesz tömegközlekedési eszközt légkondicionáló berendezés nélkül a Fővárosi Önkormányzat. Demszky Gábor erről annak kapcsán beszélt, hogy a 40 milliárd forintért vásárolt Combino-villamosokon "borzasztó hőség van".

Nem vesz többé légkondicionáló berendezés nélküli tömegközlekedési eszközt a Fővárosi Önkormányzat - közölte Demszky Gábor.

A főpolgármester ugyanakkor elismerte: tévedtek a budapesti Combinók megvásárlásakor: "Rossz döntést hozott a Fővárosi Önkormányzat, amikor kétmilliárd forintot megtakarítva légkondicionáló nélkül rendelte meg a Combino villamosokat".

A villamosokkal, melyekkel tavalyi üzembe helyezésük idején több probléma is volt, 40 milliárd forintba kerültek légkondicionáló nélkül. A hűtőrendszerrel két milliárd forinttal kellett volna többet fizetni értük - mondta Demszky Gábor, hangsúlyozva: gazdasági döntést hoztak.

A főpolgármester hozzátette: a hannoveri villamosok beszerzéséről hamarosan szavaz a fővárosi közgyűlés, de "majd akkor én ezeket az érveket használni fogom, hogy ne vegyünk hannoveri villamost."

Európa most alkalmazkodik a globális felmelegedés okozta hőséghez, a jövőben előírás lesz kórházakban, közintézményekben, tömegközlekedési eszközökön felszerelni a légkondicionálót.

"Szerintem is borzasztó hőség van a Combinókon és ezen változtatni kell" - hangsúlyozta a főpolgármester és hozzátette: már megrendelték a légkondicionálókat a Combinókba, de ezek legyártása és összeszerelése időbe kerül.

A BKV tájékoztatása szerint, ha nagyteljesítményű hűtőberendezést szerelnének mind a negyven Combinóra, akkor ezt a munkát csak 2008 májusára tudnák elvégezni.

Címlapról ajánljuk

"Aggasztó méretű árhullámot" vár a közigazgatási tárca

A védekezés koordinálásáért felelős testületek 0-24 órában követik nyomon a helyzetet, hogy szükség esetén a további döntéseket azonnal meg tudják hozni - ígérik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×