eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

A Levegő Munkacsoport szerint Demszky késlekedett

Megkésettnek tartja a Főpolgármesteri Hivatal reagálását a légszennyezettségre a Levegő Munkacsoport. A szervezet hiányolja a hasonló esetek megelőzését szolgáló intézkedéseket is.

A Levegő Munkacsoport nyílt levélben fordult Demszky Gábor főpolgármesterhez, amelyben azt írják a súlyos környezeti állapot kialakulását meg lehetett volna előzni, ha végrehajtják a tavaly elfogadott Levegő-tisztaságvédelmi Intézkedési Programot.

A környezetvédő szervezet azt is kifogásolja, hogy az önkormányzat csak a kánikula második napján tájékoztatta a lakosságot a romló levegőminőségről; szerintük ugyanis egy korábbi felhívással például csökkenteni lehetett volna a felszín közeli ózon koncentrációját.

Közben a Fővárosi Önkormányzat azt közölte: továbbra is érvényben maradnak a légszennyezettség miatti intézkedések. Ezek között szerepel a tűzgyújtási tilalom és a károsanyag-kibocsátás csökkentés.

Címlapról ajánljuk

"Aggasztó méretű árhullámot" vár a közigazgatási tárca

A védekezés koordinálásáért felelős testületek 0-24 órában követik nyomon a helyzetet, hogy szükség esetén a további döntéseket azonnal meg tudják hozni - ígérik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×