eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Vízkorlátozást vezettek be Érden

Vízkorlátozás bevezetése mellett döntött Érd önkormányzata, miután a nagy meleg miatt az utóbbi napokban 30 százalékkal emelkedett a vízfogyasztás. A korlátozás egész napra vonatkozik és elsősorban a locsolásra és a gépkocsi mosására vonatkozik.

Szerdától egész nap tilos locsolni és gépkocsit mosni Érd lakóterületén - döntött a település önkormányzata az utóbbi napok hősége miatt megnövekedett vízfogyasztás miatt.

T. Mészáros András polgármester az InfoRádióban elmondta: a rendelet megszegőit 50 ezer forintos pénzbírsággal sújthatják. Fúrt kutakból természetesen lehet locsolni - tette hozzá a városvezető.

Az elmúlt napokban 30 százalékkal nőtt a vízfogyasztás, ahhoz, hogy a magasabban fekvő területeken is legyen víz, meg kellett hozni ezt az intézkedést. Ennyi türelem elvárható a lakosságtól - mondta T. Mészáros András.

A polgármester szerint bár a meleg nyilván nem használ a termőföldeknek, de nagy kára nem lesz a gazdáknak a locsolási tilalom miatt, mivel ők eddig is másként oldották meg a termőföldek kezelését, ráadásul a korlátozás a lakóterületen érvényes.

Az intézkedés addig marad érvényben, amíg nem enyhül a hőség.

Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 14:34
×
×
×
×