eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Szoftver a fehér galléros bűnözők ellen

A rendőrség és a Pénzügyi Szervezetek Állami Szervezete közösen dolgozza ki azt a szoftvert, amelyet a pénzmosás elleni küzdelemben használnak majd.

Együttműködési megállapodást kötött az Országos Rendőr-főkapitányság és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete egy olyan szoftver kialakítására, amely segítséget nyújt a rendőrségnek a pénzmosás elleni küzdelemben.

Az országos rendőrfőkapitány elmondta: a rendszert az ORFK szakemberei fejlesztik ki a már működő Robotzsaru-rendszer bázisán, és november 1-jéig kell üzembe helyezniük.

Hozzátette: évente csaknem 10-12 ezer pénzmosásgyanús esetet vizsgál a rendőrség.

A tervek szerint az interneten keresztül érkező bejelentéseket a rendszer iktatja, majd a rendőrség rendelkezésére álló adatbázisokban végez keresést a bejelentett emberekre, gazdasági társaságokra vonatkozóan.

A rendszer kockázatelemzést is végez, majd az így kiszűrt bejelentéseket továbbítja a nyomozókhoz.

A többi, előzmény nélküli bejelentés pedig bekerül az adatbázisba. A rendszer lehetővé teszi a "trendek" feltárását, és az így nyert adatokat fel lehet használni a bejelentésre kötelezettek oktatásánál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 14:34
×
×
×
×