eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Nagy pofont kapnak ma a szúnyogok

Megkezdődött az idei második kémiai szúnyogirtás a Balatonnál, a munka várhatóan három napig tart - közölte Sáringer-Kenyeres Tamás, a szúnyogirtás koordinálásával megbízott szakember.

A Siófok-Kiliti repülőtérről két kisgép indult útnak, az egyik a déli, a másik az északi oldalon, a tóparthoz képest 250-300 méteres sávon szórja a vegyi anyagot, ami a felhasznált mennyiségben az emberre teljesen veszélytelen - közölte a szakember.

A szúnyogirtás egyedül a méhekre jelent kockázatot, ezért egy héttel korábban értesítették a méhészeket, hogy tartsák bezárva a méhcsaládokat - tette hozzá.

Az idei balatoni szúnyogirtásra a Magyar Turizmus Zrt. és a balatoni önkormányzatok által fele-fele arányban biztosított 70 millió forint további négy kémiai és egy biológiai gyérítésre elegendő a szeptember közepéig tartó nyári szezonban - mondta Sáringer-Kenyeres Tamás.

A szakember szerint azonban az idei megelőző kezelések olyan eredményesnek tűnnek, hogy várhatóan az elmúlt évtized legkevesebb szúnyogirtására lesz szükség a Balatonnál. Ez egyrészt környezetvédelmi szempontból fontos, másrészt jelentős megtakarítással jár.

Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 14:34
×
×
×
×