eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Csökkenhet a távhő alapdíja

A távfűtés alapdíjának lefaragásáról szóló előterjesztést nyújt be a Főtáv a fővárosi önkormányzat szeptemberi ülésére - jelentette be Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes. Arra a kérdésre, hogy lesz-e távhődíj-emelés idén, a politikus nem adott konkrét választ.

Hagyó Miklós az InfoRádiónak elmondta: ha a beruházási költséget, a karbantartást, az amortizációt is beleszámolják, akkor a gázfűtés és a távfűtés éves díja között 20 százalék az eltérés, ezt a 20 százalékot szüntetné meg a fővárosi önkormányzat a következő években.

A politikus hozzátette: első lépésként a távhődíj 50 százalékát kitevő alapdíjat csökkentik.

Hagyó Miklós közölte, hogy a távhőszámla másik felét meghatározó hődíjat energiatakarékos beruházások támogatásával csökkentenék.

Egy, a napokban felújított pesterzsébeti társasházon szemléltette, hogy a külső hőszigetelés, az ablakcserékkel és szabályozható fűtéssel, mintegy 45 százalékos megtakarítást jelent a hődíjban.

A társasház felújítása 110 millió forintba került, amelynek jelentős részét kerületi, fővárosi és állami támogatásból finanszírozták.

Hagyó Miklós szerint a támogatás általánossá tételével javulhatnak a felújításra pályázó társasházak esélyei.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Árvíz - Magyar Péter arra kéri Orbán Viktort, hogy ne Strasbourgba, hanem a gátra menjen

A Tisza Párt vezetője és több tucat szimpatizánsai munkába álltak a Duna partján, a pártelnök szerint katasztrófavédelem, honvédség, rendőrség sehol. A DK is kiadta a maga közleményét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 14:34
×
×
×
×