eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Megrongálták Hofi síremlékét

Ismeretlenek ellopták Hofi Géza síremlékéről a bronzból készült bakancsot, palástot és a babérkoszorút - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden.

Vasárnap este 5 óra és hétfő reggel 9 óra között ismeretlen tettes eltulajdonította Hofi Géza síremlékéről a bronzból készült palástot, babérkoszorút és bakancsot. A XII. kerületi rendőrkapitányság lopás miatt indított nyomozást.

A rendőrség nagy erőkkel keresi a tettest vagy tetteseket - mondta el az InfoRádióban a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Sass Oszkár hozzátette: a nyomozók várják a lakosság segítségét.

Hofi Géza, a 2002. április 10-én elhunyt Kossuth-díjas színművész síremlékét 2004. áprilisában avatták fel Budapesten, a Farkasréti temetőben. Az emlékművet Asszonyi Tamás Munkácsy-díjas szobrászművész tervei alapján Fáskerti István kőszobrász és Kunos Mihály Vilmos öntőmester készítette.

"A síremlék hosszú utat foglal egybe: a bakancsot, ami Kőbányáról indult, és amely Hofi lelki bakancsa volt mindig, mert mindig úgy tudott szólni, hogy a bakancsosok is értsék. Az oszlop, amin a levetett vándorköpeny van, s a tetején a Kossuth-díj, a babérkoszorú, ami, úgy sejtettük, talán félúton megkoronázza útját" - fogalmazott beszédében Horváth Ádám, rendező, utalva a síremléken látható szimbólumokra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 13:15
×
×
×
×